استانداردبین المللی مدیریت پروژه
آنچه درباره استاندارد 21500 باید بدانید؟ استانداردبین المللی مدیریت پروژه 21500 بعنوان راهنمایی برای مدیریت پروژه مورد استفاده قرار می گیرد.
استاندارد ISO21500 راهنمایی برای مدیریت پروژه ارائه می دهد .
این استاندارد می تواند توسط هر نوع سازمانی ، از جمله سازمان های دولتی ، خصوصی یا جامعه و برای هر نوع پروژه ، صرف نظر از پیچیدگی ، اندازه یا مدت زمان ، مورد استفاده قرار گیرد.
ایزو 21500 چه استانداردی است؟
ایزو 21500 با ویرایش سال 2012 توصیف سطح بالایی از مفاهیم و فرایندهایی را ارائه می دهد که عملکرد خوبی در مدیریت پروژه دارند.
پروژه ها در متن برنامه ها قرار میگیرد، با این حال ، ISO 21500: 2012 راهنمایی دقیق در مورد مدیریت برنامه ها و اوراق بهادار پروژه ارائه نمی دهد.
مباحث مربوط به مدیریت عمومی فقط در چارچوب مدیریت پروژه پرداخته می شود.
با توجه به استانداردهایی که در حوزه پروژه مطرح و معرفی شده اند ، متاسفانه گاهی سازمان ها در استفاده از استاندارد های مربوط به پروژه دچار اشتباه می شوند .
بیشترین اشتباه در بکارگیری استاندارد ISO10006 به جای استانداردبین المللی مدیریت پروژه ISO21500 می باشد.
استاندارد10006 چیست؟
استاندارد ISO10006 که با ویرایش2017 صادر میگردد .
این استاندارد بعنوان راهنمایی برای استاندارد 9001 بوده و در حوزه سیستم مدیریت کیفیت در پروژه مورد استفاده قرار میگیرند.
درواقع این استاندارد در ارتباط با مدیریت پروژه نمی باشد بلکه در ارتباط با بکارگیری سیستم مدیریت کیفیت در فرآیند پروژه می باشد.
بنابراین سازمان هایی که بدنبال سیستم مدیریت پروژه می باشند بایستی تنها از استانداردبین المللی مدیریت پروژه ISO21500:2012 استفاده نمایند.
ISO21500 استانداردبین المللی مدیریت پروژه توسط کمیته پروژه PROJECT MANAGEMENT ،ISO/PC236 تهیه شده است.
اين استاندارد بين المللي راهنمايي را در زمينه مفاهيم و فرايندهاي مديريت پروژه كه داراي اهميت و تأثير بر عملكرد پروژه ها هستند ارائه ميكند.
افرادي كه خواندن اين استاندارد بين المللي براي آنها مناسب است عبارتند از:
– مديران ارشد و حاميان پروژه كه استانداردبین المللی مدیریت پروژه اين امكان را براي آنها فراهم مي آورد درك بهتري از اصول و عملكرد مديريت پروژه بدست آورند .
این استاندارد به آنها كمك مي كند كه حمايت و راهنمايي مناسبي از مديران پروژه، تيم هاي مديريت پروژه و تيم هاي پروژه به عمل آورند.
– مديران پروژه، اعضاي تيم هاي مديريت پروژه و اعضاي تيم هاي پروژه، كه اين استاندارد مبناي مشتركي را براي مقايسه استانداردها و عملكردهاي پروژهشان با سايرين فراهم مي آورد.
– توسعه دهندگان استانداردهاي ملي و بين المللي كه مي توانند از اين استاندارد براي توسعه استانداردهاي مديريت پروژه كه در سطح مركزي با ساير استانداردها همخوان هستند استفاده كنند.
بنا به موارد گفته شده در استاندارد مدیریت پروژه ، تعریف مدیریت پروژه درواقع به کارگیری روشها، ابزارها، تکنیکها و شایستگیها در یک پروژه.
همچنین نکته دیگر حائز اهمیت در پروژه این مورد است که:
در این استاندارد برای سرمایه گذاری در پروژه ها بیان شده است که آرمانها و منافع سازمان می تواند منجر به توجیه سرمایهگذاری در پروژه شوند.
همچنین در استانداردبین المللی مدیریت پروژه ایزو 21500 به این موضوع پرداخته می شود که تیم پروژه ابتدا بایستی محیط انجام پروژه را مشخص کنند .
این محیط باید از لحاظ داخلی یا همان درون سازمانی که شامل :استراتژی ، فناوری ، فرهنگ سازمانی و ….. باشد.
و از لحاظ خارجی یا برون سازمانی که شامل:شرایط اقتصادی ، جغرافیایی، اجتماعی و…. باشد.
همانطور که ملاحظه میکنید این قسمت بسیار شبیه به بند 1-4 استاندارد ایزو 9001 می باشد.
گواهینامه ایزو 21500 توسط مراجع صدور با تاییدیه بین المللی صادر میگردد و CBها مراجع صدور می باشند.
گروه بین المللی هینا سرت دارای تجربه چند ساله در حوزه مشاوره و ثبت و صدور گواهینامه های بین المللی می باشد .
این مرجع با آشنایی با مراجع متفاوت و معتبر بین المللی آمادگی کامل خود را برای ارائه خدمات مربوطه به ثبت و صدور گواهینامه های بین المللی به شرکت ها اعلام می دارد.
کارشناسان با تجربه هینا سرت 24 ساعته پاسخگوی سوالات متقاضیان می باشند.
تلاش ما در راستای ارائه خدمات صادقانه و به دور از منفعت طلبی می باشد.
گروه بین المللی هینا سرت
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.